dijous, 7 de setembre del 2017

Investigació i desenvolupament

Després de més de 40 anys d’investigació del Dr. Miguel B. Royo Salvador, Director de l’Institut Chiari & Siringomielia & Escoliosis de Barcelona (ICSEB) – els primers anys en col·laboració amb el Professor José María Domènech de la Càtedra d’Anatomia i Embriologia de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona- ha descobert molts i nous conceptes en l’etiologia i el tractament de set malalties de causa desconeguda: la Síndrome d’Arnold Chiari I, la Siringomièlia i l’Escoliosi idiopàtiques, la Impressió Basilar, la Platibàsia, el retrocés odontoide i l’Angulació del tronc cerebral, descrivint una nova malaltia: la Malaltia del Filum, que engloba a les anteriors juntament amb d’altres.

El Dr. Royo Salvador també ha descrit el tractament que elimina la causa mèdica de la Malaltia del Filum per mitjà d’una petita intervenció quirúrgica. Arribant a millorar la tècnica convencional de laminectomia lumbar amb una sacretomia mínimament invasiva, escurçant la duració de la intervenció de 4 hores a 45 minuts, i eliminant les complicacions de fístules de líquid cefaloraquidi del 17% a cero. I a més a més, en aplicar la nova tècnica mínimament invasiva, evita l’aplicació de la craniotomia suboccipital en la Síndrome d’Arnold Chiari I, que té una mortalitat i complicacions majors que la seva evolució espontània.

L’ICSEB, amb tot allò aportat pel Dr. Royo Salvador, ha desenvolupat un conjunt de protocols en relació a la Malaltia del Filum, registrats com el Mètode Sanitari Filum System®. Aquests protocols són etio-patogènics, diagnòstics, de tractament mèdic, quirúrgic i rehabilitador.

El Departament d’Investigació i Desenvolupament (I+D) de l’ICSEB es va constituir oficialment l’any 2011, promovent en tota la comunitat científica internacional l’estudi, la publicació i la difusió dels nous conceptes clínics que s’apliquen a l’ICSEB.

Degut a que els desenvolupaments en qualsevol àrea de la medicina requereixen d’una investigació en la què sustentar el seu creixement i evolució, l’activitat d’aquesta investigació i desenvolupament en biomedicina és necessària per a l’èxit de qualsevol estratègia que es proposi millorar la salut dels malalts i augmentar els beneficis potencials d’aquests tractaments.

Per això, l’ICSEB aposta fortament per la integració de la I+D en la clínica, amb la finalitat d’incrementar l’efectivitat dels tractaments i el coneixement dels factors relacionats amb el tractament de malalties associades al Filum Terminale, augmentant les taxes d’èxit i minimitzant el risc de les intervencions.

Sent pioners a nivell mundial en l’aplicació d’un nou mètode amb una tècnica quirúrgica única i exclusiva, avalada per estudis científics propis amb la màxima distinció acadèmica, el projecte d’I+D de l’ICSEB tracta d’obtenir noves evidències científiques, que possibiliten la millora continua dels tractaments, l’aprofundiment dels coneixements anatòmico-físio-patològics i el desenvolupament de les noves tècniques clíniques.

La confirmació d’aquesta trajectòria és la Resolució de la Secretaria General de Ciència i Innovació del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat amb la distinció d’inscriure a l’ICSEB en el registre i segell de Pymes Innovadores a partir de l’any 2017 fins al 2020.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada