dilluns, 20 de març del 2017

Equip de ral·li que lluita contra la Chiari va ser rebut per la CSSf i l’ICSEB


Els membres de l’equip directiu de la Chiari & Scoliosis & Syringmyelia Foundation (CSSf) i de l’Institut Chiari & Siringomielia & Escoliosis de Barcelona (ICSEB) van anar al port de Barcelona, el passat diumenge 19 de març, per a rebre a les pilots de ral·li que formen part del “Gazelle Against Chiari” (Gaseles contra la Chiari). Una d’elles és la Sra. Emmanuelle Tarquini, pacient diagnosticada amb la Síndrome d’Arnold Chiari al 2012 i tractada a l’ICSEB al 2013.

La Sra. Tarquini i la seva companya d’equip, la Sra. Cecilia Merló, van ser rebudes pel Dr. Miguel B. Royo Salvador, el fundador i director de l’ICSEB i el fundador i president del patronat de la Chiari & Scoliosis & Syringomyelia fundació (CSSf); per la Srta. Mara Linette Espino Hernández, Coordinadora General de l’ICSEB; pel Sr. Manuel M. Royo Salvador, secretari de la CSSf; la Srta. Nina Arutynova, secretària de la fundació; i també per d’altres membres de l’equip.

Les “Gazelles against Chiari” van salpar des de Barcelona rumb al Marroc, on participaran, fins a l’1 d’abril, en la 27a edició del Rallye Aïcha des Gazelles, l’única competició off-road en el món exclusiva per a dones. L’equip portarà la bandera de la Chiari & Scoliosis & Syringomyelia Foundation (CSSf), una entitat que fomenta la investigació, la difusió i el recolzament a pacients de tot el món.

Per a participar en aquest ral·li, la Sra. Tarquini ha hagut de superar les dificultats causades per la Síndrome d’Arnold Chiari I, malaltia que li ha provocat patir dolors insuportables al cap, i també al clatell; a més a més de parestèsies al cantó dret del cos.

La Sra. Tarquini va acudir, ara fa quatre anys, a l’Institut Chiari & Siringomielia &Escoliosis de Barcelona (ICSEB) on va ser tractada per l’equip mèdic sent intervinguda quirúrgicament, segons el Mètode Filum System®. Posteriorment ha recuperat la possibilitat de tornar a dur una vida normal i, fins i tot, de participar en un ral·li al costat de més de 300 competidores de 15 nacionalitats diferents.

"Durant molt de temps el meu somni era participar en el Rallye Aïcha des Gazelles, ja que sóc una apassionada de l’automòbil. En el moment en que em van diagnosticar la meva malaltia vaig pensar que mai arribaria a fer-lo realitat. Va ser una companya de feina, amb la que ens vam fer amigues, qui em va empènyer a creure-hi. Una setmana abans de l’operació em va llançar el repte de fer el ral·li juntes si l’operació era eficaç. I això mateix és el que va passar: operada a l’abril del 2013 i al març del 2015 hi vam participar!!”

La Sra. Tarquini no només ha pogut fer realitat el seu somni, sinó que a la vegada intenta aportar esperança a aquelles persones que pateixen aquesta malaltia i no saben com tractar-se fora de les tècniques convencionals, arriscades i feixugues existents.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada